Προσοχή

Το livemoviescinema.blogspot.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για αυτό που προβάλλεται. Το site δεν ανεβάζει τίποτα στο διαδίκτυο και δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτούς που ανεβάζουν υλικό στο διαδίκτυο!
Συγκεντρώνει και σας προσφέρει οτιδήποτε κυκλοφορεί ελεύθερα στο internet από άλλα sites!
Στόχος του παρόντος ιστολογίου είναι να προσφέρει στους αναγνώστες του στοιχεία συγκεντρωμένα για τις αγαπημένες τους ταινίες!
Πηγές των θεμάτων μας είναι διάφορα blog,sites και forums τα οποία επίσης διαχειρίζονται και τους συνδέσμους που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο μας!



ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!

Προσοχη !
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΟΝ ADBLOCKER ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΗΓΗΤΗ ΣΑΣ (browser).

ΔΕΜΕΝΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ 2011 Δείτε online

Ο τίτλος της ταινίας ΔΕΜΕΝΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ έχει διττή έννοια: από τη μια «δανείζεται», παραφράζοντάς την, τη γνωστή έκφραση που χρησιμοποιούσαν οι λαϊκοί παραμυθάδες για να αρχίσουν τις ιστορίες τους· ταυτόχρονα όμως υπονοεί την γραμμή του αίματος που συνδέει τις αρχέγονες ιστορίες της γης. Σε ένα ορεινό χωριό, μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας και την παράδοση των όπλων από τους αριστερούς, μία ομάδα παρακρατικών υπό τον Μίχα (Τάσος Νούσιας) ξεσπαθώνει, πραγματοποιώντας έφοδο σε σπίτια ανυπότακτων αριστερών, σκοτώνοντας τον γραμματέα τους. Οι χυδαιότητες και οι δολοφονίες εξοργίζουν τον Λάμπρο (Θάνος Σαμαράς), ο οποίος καταφεύγει στο βουνό για να ενωθεί με μία ένοπλη ομάδα αριστερών υπό την αρχηγία του καπετάν Μέγκου. Αυτή του η απόφαση τον φέρνει σε σύγκρουση με τη γυναίκα του, την Αννα (Στεφανία Γουλιώτη), κάτι που ωστόσο δεν αρκεί για να τον κρατήσει μακριά από μία σειρά αιματηρών γεγονότων. Ένα από τα πιο πικρά ιστορικά κεφάλαια που έχει σημαδέψει ανεξίτηλα την μεταπολεμική Ελλάδα, ο εμφύλιος, εξακολουθεί κατά πολλούς να παραμένει ακόμη και σήμερα ταμπού και πλημμελώς μελετημένος. Η «Δεμένη Κόκκινη Κλωστή» του Κώστα Χαραλάμπους είναι μία ταινία που εστιάζει σε εκείνη τη μαύρη περίοδο, ενώ ακόμη θυμόμαστε τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει το «Ψυχή Βαθιά» του Παντελή Βούλγαρη το 2009. Ο τίτλος συνδέει τη γνώριμη φράση που συνοδεύει την έναρξη της αφήγησης ενός παραμυθιού με τη γραμμή του αίματος που διατρέχει την ανθρώπινη ιστορία και ενώνει τις μικρές προσωπικές ιστορίες εχθρών και φίλων σε μπαρουτοκαπνισμένες περιόδους. Το σενάριο υπογράφει ο ίδιος ο Χαραλάμπους και εστιάζει στα οδυνηρά αποτελέσματα ενός εμφυλίου, της πιο άγριας σύγκρουσης που μπορεί να υπάρξει.

 Είδος Ταινίας: Δράμα, Πολεμικό
Σκηνοθέτης: Κώστας Χαραλάμπους
Σενάριο: Κώστας Χαραλάμπους
 Ηθοποιοί: Θάνος Σαμαράς, Τάσος Νούσιας,Στεφανία Γουλιώτη, Ανέστης Βλάχος, Τάσος Παλαντζίδης 



Δείτε Την Ταινία Εδώ